Le Pizze / Våra pizzor

Alla våra pizzor innehåller mozzarella och solmogna tomater från Napoli (södra Italien) och gräddas i vedeldad ugn.

 

Pizzan är född i Italien, mer exakt i Napoli. År 1889 skapade kocken Raffaele Esposito, Pizza Margherita för att hedra Italiens drottning Margherita av Savojen.
Pizzan garnerades med tomater, mozzarellaost och basilika, som skulle representera färgerna i den italienska flaggan.


PÅ MENYN:


  • Margherita

    Basilika
    120:-

  • NapoletanaSardeller och oliver
    145:-
  • CapricciosaSkinka och champinjoner
    140:-
  • Quattro StagioniRäkor, musslor, skinka och cahmpinjoner
    145:-
  • VegeterianaHusets grillade grönsaker
    140:-
  • Vesuvio

    Kokt skinka
    140:-

  • Romagnola

    Parmaskinka, rucolla, parmesanost
    170:-

    Fantasia del mare

    Scampi, calamari och pilgrimsmusslor
    175:-

  • Quattro Formaggi

    Fyra olika sorters ostar
    155:-

    Mamma mia

    Tonfisk, oliver, rödlök och kapris
    140:-

  • Pavarotti

  • Portabellosvamp, oxfilé och bearnaise180:-

    Tonnata
    Tunt skivad kalvytterfile med tonfiskmajonnäs och karpis
    170:-

    Chicchirichi
    Kycklingfilé, grillad paprika och aioli
    165:-

    Tropicana
    Banan, curry och annanas
    155:-

La Bomba
Stark salami från Kalabrien
165:-

Tricolore
Färska tomater, ruccola och parmesanost
150:-

 

 

 

  • Lorem ipsum dolores sum

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sed bibendum tortor, vel placerat justo. Ut vestibulum vitae dolor vel aliquet.

  • Vinprovningar

    Italiensk inspirerade vinprovningar med olika tema. Intresserad? Hör av dig till oss på: 0480-241 00

  • Vedugnsbakad Pizza

    Prova Kalmars enda äkta italienska pizza

  • Boka bord

    Ring oss på tel. 0480 - 241 00

Senaste nytt från Facebook

 

Evenemang

Den 7 mars är det återigen dags för Vinprovning här på Ernesto.

Producentbesök från Piemonte - Cantina Damilano. Vi får besök av producenten Damilano från vackra Piemonte, vilket är regionen som har flest DOCG-viner i Italien. 22 juni 2014 infördes vinmarkerna och landskapen Langhe-Roero och Monferrato upp på Unesco världsarvslista. Damilano anses av många vara en av de hetaste producenterna i Piemonte och det har skrivits mycket om dem i bl a tidningen Munskänken vinerna har genomgående fått mycket bra betyg i Munskänken och hyllas av internationell vinpress. De är sedan 2008 den enskilt största producenten av a Barolo från den legendariska vinmarken Cannubi. Provningen arrangeras av Vinuppleveler Sverige AB som representeras av Mikael Ekeblom. Från Damilano kommer Marcella Bergese.

 Damilanos presentation sker på engelska

 Kvällens viner:

  • Langhe Arneis, 2015
  • Langhe Nebbiolo, 2014
  • Barbera Lablu, 2015
  • Barolo Lecinquevigne, 2013
  • Barolo Brunate, 2013
  • Barolo Cannubi, 2013

Till middagen serverar vi en klassisk tre-rättersmeny från regionen Piemonte(Vänligen informera om allergi)

När: Onsdagen den 7 Mars 17:30.

Boka in er snarast då det är begränsat antal platser, Ni når oss på 0480-24100 varje dag.

Benvenuti!