Secondi Piatti / Kötträtter

”Il secondi piatti” kan vara en rätt av kött eller fisk och i Italien det äter man efter pastan, tillsammans med ”contorni” som består för det mesta av grönsaker.
Vi på Ernesto använder svenska närproducerade råvaror av bästa kvalité


KÖTTRÄTTER


    • Agnello in Crosta  290:-
      Ugns panerad lammracks på en bädd av stekt aubergin-caponata, serveras med skysås och mandelpotatispuré

      Filetto di manzo al pepe verde  320:-
      Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis och glaserade primörer
    • Filetto di manzo su tavoletta  330:-
      Black Angus oxfilé plankstek, serveras med rödvinsky, bearnaise och duchessepotatis

      Tagliata di bistecca  325:-
      Trancherad black angus ryggbiff med brynt örtsmör, serveras med ugnsrostad potatis samt ruccola toppad med hyvlad parmesan

      Saltimbocca alla romana  235:-
      Kalvytterfilé lindad med parmaskinka, serveras med glaserade färska primörer, ugnsrostad potatis och vitvinsky

  • Duetto di pollo alla diavola  230:-
    Dubblett majskyckling serveras med en stark skysås, glaserade primörer och ugnsrostad potatis
  • Lorem ipsum dolores sum

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sed bibendum tortor, vel placerat justo. Ut vestibulum vitae dolor vel aliquet.

  • Vinprovningar

    Italiensk inspirerade vinprovningar med olika tema. Intresserad? Hör av dig till oss på: 0480-241 00

  • Vedugnsbakad Pizza

    Prova Kalmars enda äkta italienska pizza

  • Boka bord

    Ring oss på tel. 0480 - 241 00

Senaste nytt från Facebook

 

Evenemang

Den 7 mars är det återigen dags för Vinprovning här på Ernesto.

Producentbesök från Piemonte - Cantina Damilano. Vi får besök av producenten Damilano från vackra Piemonte, vilket är regionen som har flest DOCG-viner i Italien. 22 juni 2014 infördes vinmarkerna och landskapen Langhe-Roero och Monferrato upp på Unesco världsarvslista. Damilano anses av många vara en av de hetaste producenterna i Piemonte och det har skrivits mycket om dem i bl a tidningen Munskänken vinerna har genomgående fått mycket bra betyg i Munskänken och hyllas av internationell vinpress. De är sedan 2008 den enskilt största producenten av a Barolo från den legendariska vinmarken Cannubi. Provningen arrangeras av Vinuppleveler Sverige AB som representeras av Mikael Ekeblom. Från Damilano kommer Marcella Bergese.

 Damilanos presentation sker på engelska

 Kvällens viner:

  • Langhe Arneis, 2015
  • Langhe Nebbiolo, 2014
  • Barbera Lablu, 2015
  • Barolo Lecinquevigne, 2013
  • Barolo Brunate, 2013
  • Barolo Cannubi, 2013

Till middagen serverar vi en klassisk tre-rättersmeny från regionen Piemonte(Vänligen informera om allergi)

När: Onsdagen den 7 Mars 17:30.

Boka in er snarast då det är begränsat antal platser, Ni når oss på 0480-24100 varje dag.

Benvenuti!