Antipasti / Förrätter

Antipasto (Italienska förrätter) har en självklar plats i det italienska köket, och inleder måltiden som en aptitretare. Hos Ernesto kan du få uppleva dessa smaker som om du vore i Italien, med samma genuinitet och kärlek.



PÅ MENYN:


  • Antipasti Composizione Ernesto  155:-
    Ett urval av italienska delikatesser
    CapreseTreccia di bufala  140:-
    Buffelmozzarella med tomat, parmaskinka och oliver

    Carpaccio scottato 150:-
    Carpaccio på lättbrynt oxfilé med senapsdressing

    Calamari fritti con salsa aioli piccante  125:-
    Friterad bläckfisk med limeaioli

    Vitello tonnato  150:-
    Tunt skivad kalvytterfile med tonfiskmajonnäs och kapris

    Pane all´aglio con aioli  65:-
    Vitlöksbröd med aioli

    Tris di Bruchetta  90:-
    Tre olika varianter av bruschetta

    Tartar di manzo  165:-
    Tartar på oxfilé med tre typer av majonnäs

    Carpaccio di salmone  140:-
    Citrusmarinerad laxcarpaccio med getostkräm och rädisor

    Parmigiana di melanzane  110:-
    Auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan

    Tortino di ricotta e verdure  125:-
    En timbal på grönsaker, serveras med salsa på tomat och pepperoni

 

  • Lorem ipsum dolores sum

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sed bibendum tortor, vel placerat justo. Ut vestibulum vitae dolor vel aliquet.

  • Vinprovningar

    Italiensk inspirerade vinprovningar med olika tema. Intresserad? Hör av dig till oss på: 0480-241 00

  • Vedugnsbakad Pizza

    Prova Kalmars enda äkta italienska pizza

  • Boka bord

    Ring oss på tel. 0480 - 241 00

Senaste nytt från Facebook

 

Evenemang

Den 7 mars är det återigen dags för Vinprovning här på Ernesto.

Producentbesök från Piemonte - Cantina Damilano. Vi får besök av producenten Damilano från vackra Piemonte, vilket är regionen som har flest DOCG-viner i Italien. 22 juni 2014 infördes vinmarkerna och landskapen Langhe-Roero och Monferrato upp på Unesco världsarvslista. Damilano anses av många vara en av de hetaste producenterna i Piemonte och det har skrivits mycket om dem i bl a tidningen Munskänken vinerna har genomgående fått mycket bra betyg i Munskänken och hyllas av internationell vinpress. De är sedan 2008 den enskilt största producenten av a Barolo från den legendariska vinmarken Cannubi. Provningen arrangeras av Vinuppleveler Sverige AB som representeras av Mikael Ekeblom. Från Damilano kommer Marcella Bergese.

 Damilanos presentation sker på engelska

 Kvällens viner:

  • Langhe Arneis, 2015
  • Langhe Nebbiolo, 2014
  • Barbera Lablu, 2015
  • Barolo Lecinquevigne, 2013
  • Barolo Brunate, 2013
  • Barolo Cannubi, 2013

Till middagen serverar vi en klassisk tre-rättersmeny från regionen Piemonte(Vänligen informera om allergi)

När: Onsdagen den 7 Mars 17:30.

Boka in er snarast då det är begränsat antal platser, Ni når oss på 0480-24100 varje dag.

Benvenuti!